Optiuni joc
Joc nou
Ajutor!
Arata rezolvarea

Nivelul de joc
Incepator
Avansat
Expert
Cum se joaca?

Cum se joaca sudoku?

In aceasta o sa incerc sa va explic regulile de baza ale jocului sudoku.

Jocul de sudoku este format dintr-o grila de 9x9 casute care la randul ei este impartita in sub-grile de 3x3 casute, numite regiuni.

Altfel spus, jocul sudoku are 9 randuri si 9 coloane. Fiecare rand si fiecare coloana trebuie completata cu cifre de la 1 la 9 fara a fi nici un numar identi pe acelasi rand sau pe aceiasi coloana. De asemenea, numerele de la 1 la 9 nu trebuie sa se repete nici in subgrilele de 3x3 casute.
Numerele care apar pe tabla de sudoku (vedeti imaginea alaturata) sunt acolo pentru a va ajuta sa le gasiti pe cele care lipsesc. Acestea nu pot fi sterese sau modificate.

Folosindu-va de numerele pe care le-ati primit la inceputul jocului incepeti sa gasiti numerele care trebuiesc completate.Pentru a intelege mai usor, in imaginea de mai jos am folosit regula care spune ca nici o cifra nu se poate repeta pe rand, coloana sau in grila de 3x3 am descoperit singul loc logic in care se putea completa cifra 6.
Fiecare celula pe care o completati va va ajuta sa rezolvati alte si alte celule.

Regulile pentru nivelurile de joc mediu si avansati nu le mai explic pentru ca se presupune ca acolo jucatorii sunt deja familiarizati cu acest joc.